| Hideg cukkini-tökfőzelék pestóval receptFőzelékek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg zsenge tök 40 dkg cukkini ½ l zöldségleves 1 kis csokor újhagyma 1 csokor petrezselyemzöld 1 kisebb ág rozmaring 1 evőkanál őrölt tárkony 2 evőkanál pesto 2 citrom frissen facsart leve 2½ dl sovány tejföl 1 csapott evőkanál burgonyakeményítő 2 teáskanál olívaolaj ízlés szerint: tengeri só, frissen őrölt bors A tálaláshoz: ízlés szerint friss bazsalikom, rozmaring Elkészítés: Elkészítés: A tököt meghámozom, a cukkinik végeit eltávolítom. Nagylyukú reszelőn mindkét zöldségfélét lereszelem. A hagymákat finomra aprítom – ha valóban zsenge, nyugodtan mehet a zöld szára is! A friss zöldfűszereket finomra aprítom. Egy méretes lábosban az olívaolajon üvegesre pirítom a hagymát, majd hozzáadom a tököt és csukkinit, megszórom a tárkonnyal, ha szükséges, enyhén sózom, határozottan borsozom. Átforgatom, amint természetes víztartalma megjelenik a lábosban, majd felöntöm a zöldséglevessel. Amíg puhul, a tejfölt elkeverem a keményítővel, valamint a pestóval, majd hozzáadom az aprított zöldfűszereket is. Nagyjából 10-12 perc elteltével behabarom a pestós tejföllel, ha szükséges még fűszerezem. A citromlevet csak akkor adom hozzá, mikor levettem a tűzhelyről. Tanácsok: Hagyom hűlni, majd szobahőmérsékleten beteszem a hűtőszekrénybe. 1-2 óra alatt tökéletesre hűl. Jó étvágyat hozzá! Elkészítési idő: 150 perc Kalóriatartalom: 10 kcal Szénhidráttartalom: 10 gramm A receptet beküldte: MissBabyka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |