Tutireceptek.hu fejléc

Zöldsaláta kacsamellfilével recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
0,5 kg kacsamell filé
4 nagyobb narancs vagy grapefruit
1 kisebb fej jégsaláta vagy kínai kel
5 dkg rukkola
só, bors ízlés szerint
1 kávéskanál aprított csili paprika (friss vagy szárított)
2 evőkanál szeletelt zsálya
2 evőkanál méz
kacsaháj vagy olaj a sütéshez

Elkészítés:
A kacsamelleket besózom, borsozom, a szeletelt zsályával bedörzsölöm, hagyom egy kicsit állni, hogy a fűszerek átjárják a húst. Közben megpucolom a grapefruitot: úgy hámozom le a héját, hogy a belső fehér szivacsos részt is eltávolítsam (ez ugyanis keserű még a legédesebb grapefruitnál is). A gyümölcsöt kifilézem, eltávolítom a a filéket elválasztó belső hártyákat is (késsel bevagdosva ez nem problémás) és felfogom a kicsurgó levet, ez lesz az alapja a dresszingnek. A jégsalátát vagy kínai kelt fekockázom, a rukkolát megmosom, szárítom és összekeverem őket. (Ha kínai kellel készítjük, akkor a kel felső kétharmadát, a puhább, zöldebb részt használjuk.)

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldsaláta csirkével » Csirkés zöldsaláta » Zöldsaláta tökmagolajjal » Diós-fetás zöldsaláta
» Töltött zöldsaláta » Frankfurti leves (vegan) » Daragaluska 3 » Sárgarépás burgonyaleves
» Túrós uborkaleves » Alföldi májgaluska leves » Tisztító leves. » Főzelék feltét
» Vörösboros málnakrémleves » Zöldségleves Éva módra » Hideg kapros uborkaleves » Libaleves maceszgombóccal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.