| Zöldsaláta kacsamellfilével receptLevesek Hozzávalók: 0,5 kg kacsamell filé 4 nagyobb narancs vagy grapefruit 1 kisebb fej jégsaláta vagy kínai kel 5 dkg rukkola só, bors ízlés szerint 1 kávéskanál aprított csili paprika (friss vagy szárított) 2 evőkanál szeletelt zsálya 2 evőkanál méz kacsaháj vagy olaj a sütéshez Elkészítés: A kacsamelleket besózom, borsozom, a szeletelt zsályával bedörzsölöm, hagyom egy kicsit állni, hogy a fűszerek átjárják a húst. Közben megpucolom a grapefruitot: úgy hámozom le a héját, hogy a belső fehér szivacsos részt is eltávolítsam (ez ugyanis keserű még a legédesebb grapefruitnál is). A gyümölcsöt kifilézem, eltávolítom a a filéket elválasztó belső hártyákat is (késsel bevagdosva ez nem problémás) és felfogom a kicsurgó levet, ez lesz az alapja a dresszingnek. A jégsalátát vagy kínai kelt fekockázom, a rukkolát megmosom, szárítom és összekeverem őket. (Ha kínai kellel készítjük, akkor a kel felső kétharmadát, a puhább, zöldebb részt használjuk.) Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |