| Házi kifli kelesztés nélkül receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: Hozzávalók 60 dkg finomliszt 4- 4.5 dl tej 3 dkg élesztő 5 dkg olvasztott Rama 1-2 ek cukor 1/2 ek só Elkészítés: Elkészítés 1.Megmelegítjük a tejet, de ne legyen forró. Beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 percre félretesszük meleg helyre. Ennyi idő alatt szépen felhabosodik az élesztő. 2.Hozzáöntjük a lisztet, amibe belekevertük a sót és összegyúrjuk. Hozzátesszük az olvasztott Ramát és szép simára dagasztjuk. Nagyjából 5 perc dagasztás elegendő. 3.Hatfelé osztjuk a tésztát, a darabokat egyenként kb. 20-25 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk. A körlapokat 8 cikkre vágjuk. A körcikkeket a széles végénél kezdve feltekerjük kis kiflivé és tepsibe pakoljuk. Ilyenkor tehetjük bele a tölteléket is, ha úgy szeretnénk. 4.Sülés közben nagyon megnőnek, ezért jó messze rakjuk őket egymástól. Megkenjük a tetejüket egész, felvert tojással és előmelegített sütőben szép barnára sütjük. Tanácsok: Tippek Én légkeveréssel sütöttem 200 C fokon 10 percig. Sima sütőt 220 C fokra forrósítsunk fel. Lehet tölteni is, mi kipróbáltuk pl. egy kis kocka étcsokival megtöltve. isteni finom. De mehet bele sajt, túró, kemény lekvár, stb. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |