| Hatlapos krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt 8 dkg zsÍr 10 dkg porcukor 2 dkg szalakáli 2 dl tej Hozzávalók a krémhez: 35 dkg cukor 1 l tej 5 dkg kakaópor 10 dkg vaj 6 evőkanál liszt 1 csomag vanilliás cukor Elkészítés: A lisztet a zsÍrral,cukorral elmorzsoljuk.A tejbe a szalakálit felfuttatjuk és a liszthez adjuk.Összegyúrjuk,kidolgozzuk rétestészta keménységűre.A tésztát 6 felé vágjuk,cipókba gyúrjuk,vékonyra kinyújtjuk,majd lisztezett tepsi hátán külön-külön megsütjük 8-10 perc alatt 200 fokon. ElkészÍtjük a krémet: A tej 3/4 részét cukorral és a vanilliával felforraljuk.A lisztet a kakaóval és a megmaradt tejjel simára keverjük és a forrásba lévő tejhez öntjük.Folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A krémet a tűzről levesszük,a fele vajat elkeverjük benne és melegen a hat lapon egyenként elosztjuk,majd a lapokat egymásra rakjuk.A tetejét a megmaradt felolvasztott vajjal megkenjük és porcukorral meghintjük.Hideg helyen pihentetjük 1 napig,és másnap szeleteljük. Tanácsok: A tésztára vigyázni kell mert hamar sül. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: sandi39 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |