Tutireceptek.hu fejléc

Hatlapos krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt
8 dkg zsÍr
10 dkg porcukor
2 dkg szalakáli
2 dl tej

Hozzávalók a krémhez:

35 dkg cukor
1 l tej
5 dkg kakaópor
10 dkg vaj
6 evőkanál liszt
1 csomag vanilliás cukor

Elkészítés:
A lisztet a zsÍrral,cukorral elmorzsoljuk.A tejbe a szalakálit felfuttatjuk és a liszthez adjuk.Összegyúrjuk,kidolgozzuk rétestészta keménységűre.A tésztát 6 felé vágjuk,cipókba gyúrjuk,vékonyra kinyújtjuk,majd lisztezett tepsi hátán külön-külön megsütjük 8-10 perc alatt 200 fokon.
ElkészÍtjük a krémet:
A tej 3/4 részét cukorral és a vanilliával felforraljuk.A lisztet a kakaóval és a megmaradt tejjel simára keverjük és a forrásba lévő tejhez öntjük.Folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A krémet a tűzről levesszük,a fele vajat elkeverjük benne és melegen a hat lapon egyenként elosztjuk,majd a lapokat egymásra rakjuk.A tetejét a megmaradt felolvasztott vajjal megkenjük és porcukorral meghintjük.Hideg helyen pihentetjük 1 napig,és másnap szeleteljük.

Tanácsok:
A tésztára vigyázni kell mert hamar sül.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: sandi39


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tonhalkrémes zabpalacsinta » Az én francia krémesem » Talléros krémes » Sajtkrémes sonkás tészta
» Sajtos krémes » Krémes torta » Mézes-krémes sütemény » Epres krémes
» Csokis mézes krémes » Sajtkrémes kelyhek » Fincsi almás krémes » Lipcsei aranykrémes
» Zalai krémes » Krémes sárgarépa torta » Egyszerű hamis krémes » Szalakális omlós krémes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.