| Krémeske receptSütemények, édességek Hozzávalók: tészta:ez lehet duplán is csinálni mert lehet alacsonyan is megtölteni a krémmel de akkor viszont nagyobb tészta kel, az sose baj ha nagyobb mert azt le lehet vágni olóval akkorára mint a keret amúgy szűkösen elég szokott lenni 25 dkg liszt 15 dkg margarin 1 tojás sárgája 1 csipet só 1 dl tejföl krém: 40 dkg cukor 9 db tojás fehérje 1, 8 liter VÍZ 7 csomag vaníliás pudingpor ketet a krémnek: le van írva hogy hogy kell csinálni Elkészítés: tészta: a margarint a lisztel elmorzsoljuk, hozzá adjuk a tojás sárgáját csipet sót és a tejfölt, ezeket összedolgozzuk és 1 órát pihentetjük, vékonyra nyújtjuk, majd 2 lapot sütünk belőle, VIGYÁZZZ mert nagyon örik, majd ha a krém belekerül, és kihült akkor az majd megpuhítja. forma készítése: kell egy forma amibe beletesszük a krémet, és hogy amíg ki nem hül addig ne folyon szét. karton lapból csinálj egy 4 szögletű keretet, amit tűzőgéppel megtüzöm. esetleg betekerjük alufóliával hogy ne ázzon el a karton, én néha betekerem néha nem, az a lényeg hogy legalább 10 cm magas legyen a keret krém: a cukorból 9 kanál cukrot a 9 tojás felvert habjába beletesszük és tovább verjük. vízben megfőzzük pudingokat és a maradék cukrot(úgy mint a rendes pudingot) a habot a még forró pudingba keverjük, nem verjük csak szépen kavargatjuk, és (fontos hogy a puding tényleg forró legyen ). tehát a tepsi aljára teszem az 1 tészta lapot, ráteszem a keretet, és beletöltöm a krémet, ezt elegyengetem, majd rárakom a 2. tészta lapot ka nagyobb a lap mint a keret én ollóval levágom. a tésztát kicsit lenyomkodom, de csak annyira hogy jól össze ragadjon. ha reggel csinálod akkor már este lehet enni, de jobb ha 1 napot vársz, addigra a tészta is megpuhul és szépen lehet szeletelni, porcukorral kínáljuk A receptet beküldte: angi986 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |