| Rózsaszín krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg liszt, 8 dkg zsír (vagy margarin), 10 dkg cukor, 2 tojás, 1 dl meleg tejben feloldott 2 dkg szalalkálé, 1 vérnarancs-esenc. krém: 4 dl tej, 3 k.cukor, 3 k.liszt, 3 t.sárgája, 20 dkg vaj (vagy margarin), 20 dkg cukor, 2 cs.vaníliás cukor, és a 3 tojás fehérje. Elkészítés: A tészta hozzávalóit az 1 dl meleg tejben feloldott 2 dkg szalalkálival,és a vérnarancs-esenccel jól kidolgozzuk.A tésztát 4 felé vesszük,elnyújtjuk,4 lapban kisütjük. Krém:A tejből,cukorból,lisztből,tojássárgájából krémet főzünk.20 dkg vajat (vagy margarint)kikavarunk 20 dkg cukorral és 2 cs. vaníliával.A két masszát összekeverjük és a 3 t.keményre vert habját is hozzáadjuk.Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat. A receptet beküldte: PIROS35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |