| Diós krémes retro receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojás 30 dkg cukor 30 dkg liszt 15 evőkanál víz 2 teáskanál szódabikarbóna 15 dkg darált dió A krémhez: 2 tojás 4 tojássárgája 20 dkg cukor 15 dkg darált dió 30 dkg vaj rumaroma A tetejére: tejszínhab csokoládéreszelék Elkészítés: A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját krémesre kavarjuk a cukorral, majd a diót is beledolgozzuk. A vizet kanalanként belekeverjük. A lisztet és a szódabikarbónát összedolgozzuk, a tojáskrémhez keverjük. A habot is hozzáadjuk, összedolgozzuk és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. A tojásokat a cukorral összekeverjük és gőz fölött besűrítjük. A diót is belekeverjük, majd az aromával ízesítjük. Kihűtjük és a vajjal összekeverjük. A megsült tésztát háromba vágjuk és megkenjük a krémmel. A tetejét tejszínhabbal bevonjuk, csokoládéreszelékkel díszítjük. Tanácsok: A csokireszelék helyett mostanában a dr.Oetker olvasztós/tasakos csokibevonatát használom, szépen lehet vele ciráldázni és jobban kiadja a dió izét. A receptet beküldte: Cucicsillag Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |