| Harcsapaprikás juhtúrós-kapros galuskával receptHalas ételek Hozzávalók: Harcsapaprikás 60 dkg afrikai harcsa 1 közepes db vöröshagyma 3 közepes db paradicsom 3 közepes db paprika 10 dkg füstölt szalonna 2 ek fűszerpaprika 3 gerezd fokhagyma só ízlés szerint bors ízlés szerint 1 csapott ek finomliszt 1 db halászlékocka 2 dl tejföl 3 dl víz Juhtúrós-kapros galuska 30 dkg juhtúró 125 dkg tejföl 1 csokor kapor fehérbors ízlés szerint 3 db tojás 50 dkg finomliszt 2 dl víz Elkészítés: Harcsapaprikás Kockázzuk fel a harcsát, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, kis borsot és az átnyomott fokhagymát, majd tegyük félre, amíg a többi alapanyaggal dolgozunk. (Ha nagyon elő akarunk készülni, akár előző este is elkészíthetjük, és hűtőben tárolhatjuk így.) Forraljunk vizet a halászlékockának, majd tegyük félre, amíg nem lesz szükség rá. Pirítsuk zsírjára az apró kockára vágott szalonnát, majd tegyük félre azt egy hőálló edényben. A zsíron pirítsuk meg az apróra felvágott hagymát, majd hozzáadhatjuk a szintén apró kockára vágott paprikát és paradicsomot. Ha egészen jó lecsós, adjuk hozzá a harcsát, és várjuk meg, amíg fehér lesz a húsa. Ezután szórjuk meg liszttel, és öntsük fel a halászlével. (Ha nem elég ízletes, morzsoljunk még bele egy fél vagy egész halászlékockát, esetleg pirosaranyat.) Forraljuk össze, és adjunk hozzá ízlés szerint tejfölt. Juhtúrós-kapros galuska Készítsünk galuskát 3 tojásból és 0, 5 kg lisztből, langyos víz hozzáadásával. Szaggassuk bele sós, kissé étolajos vízbe, főzzük ki, majd szűrjük le. (A galuskát csak enyhén vagy egyáltalán ne sózzuk, mert a juhtúró úgyis sós lesz.) Tegyük egy serpenyő aljára a kipirított szalonnakockákat, a villával áttört túrót és a tejfölt. Lassú tűzön, keverés mellett kezdjük el melegíteni, majd adjuk hozzá a kaprot, és a fehérborsból egy keveset. Ha szép, csomómentes a kapros-túrós szószunk, adjuk hozzá a galuskát, és keverjük el jó alaposan. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |