Tutireceptek.hu fejléc

Harcsapaprikás juhtúrós-kapros galuskával recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
Harcsapaprikás
60 dkg afrikai harcsa
1 közepes db vöröshagyma
3 közepes db paradicsom
3 közepes db paprika
10 dkg füstölt szalonna
2 ek fűszerpaprika
3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csapott ek finomliszt
1 db halászlékocka
2 dl tejföl
3 dl víz
Juhtúrós-kapros galuska
30 dkg juhtúró
125 dkg tejföl
1 csokor kapor
fehérbors ízlés szerint
3 db tojás
50 dkg finomliszt
2 dl víz

Elkészítés:
Harcsapaprikás
Kockázzuk fel a harcsát, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, kis borsot és az átnyomott fokhagymát, majd tegyük félre, amíg a többi alapanyaggal dolgozunk. (Ha nagyon elő akarunk készülni, akár előző este is elkészíthetjük, és hűtőben tárolhatjuk így.)
Forraljunk vizet a halászlékockának, majd tegyük félre, amíg nem lesz szükség rá.
Pirítsuk zsírjára az apró kockára vágott szalonnát, majd tegyük félre azt egy hőálló edényben. A zsíron pirítsuk meg az apróra felvágott hagymát, majd hozzáadhatjuk a szintén apró kockára vágott paprikát és paradicsomot.
Ha egészen jó lecsós, adjuk hozzá a harcsát, és várjuk meg, amíg fehér lesz a húsa. Ezután szórjuk meg liszttel, és öntsük fel a halászlével. (Ha nem elég ízletes, morzsoljunk még bele egy fél vagy egész halászlékockát, esetleg pirosaranyat.)
Forraljuk össze, és adjunk hozzá ízlés szerint tejfölt.
Juhtúrós-kapros galuska
Készítsünk galuskát 3 tojásból és 0, 5 kg lisztből, langyos víz hozzáadásával. Szaggassuk bele sós, kissé étolajos vízbe, főzzük ki, majd szűrjük le. (A galuskát csak enyhén vagy egyáltalán ne sózzuk, mert a juhtúró úgyis sós lesz.)
Tegyük egy serpenyő aljára a kipirított szalonnakockákat, a villával áttört túrót és a tejfölt. Lassú tűzön, keverés mellett kezdjük el melegíteni, majd adjuk hozzá a kaprot, és a fehérborsból egy keveset.
Ha szép, csomómentes a kapros-túrós szószunk, adjuk hozzá a galuskát, és keverjük el jó alaposan.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Harcsapaprikás » Céklaleves túrógaluskával » Gombás harcsapaprikás » Csontleves daragaluskával
» Zöldségleves zabgaluskával » Zöldborsóleves galuskával » Harcsapaprikás másként » Kapros harcsapaprikás
» Meggyleves habgaluskával » Tejfölöskarfiol galuskával » Almaleves habgaluskával » Gombaleves májgaluskával
» Sörleves habgaluskával » Zöldséges tonhal » Töltött makréla » Tejfeles halpaprikás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.