| Könnyű, friss zöldborsóleves receptLevesek Hozzávalók: - kb. fél kg zöldborsó - 1-2 szál sárgarépa - 1 szál petrezselyemgyökér - 1-2 szelet zeller - 1 kisebb fej vöröshagyma - 3-4 gerezd fokhagyma - 1-2 ek. olaj vagy kevés vaj - só vagy ételízesítő - petrezselyem vagy zellerzöld - esetleg tészta Elkészítés: A kevés(!)zsiradékon rövid ideig pirítom a megtisztított,felaprózott, kevés ételízesítővel megszórt sárgarépát, gyökeret, zellert és vöröshagymát. Kevés vizet adok hozzá, s így párolom kb. 20(-30) percig: hogy a gyökérzöldségek úgy félig főjenek meg. Ezután felengedem vízzel, és hozzáadom a zöldborsót, petrezselyemzöldet, zúzott fokhagymát. Forrástól számítva még kb. 15 percig főzöm. Amennyiben tésztát is főzök bele, azt a borsó után úgy 5-10 perccel adom hozzá. (Én semmiféle habarást, rántást, lisztet nem teszek bele.) Tanácsok: A mirelit zöldborsó tulajdonképpen 15-20 perc alatt megfő. Ha így teszünk, a leves és benne a borsó üde,zöld, friss marad, nem barnul meg. A friss zöldborsónak valamivel több idő kell. Az enyhén pirított sárgarépa pedig nagyon jó ízt ad. Ha vajjal készül az ugyan kalóriadúsabb, de sokkal lágyabb ízt ad. A receptet beküldte: gyopár Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |