| Hagymás spätzle receptTésztafélék Hozzávalók: 35 dkg liszt 4 tojás 2 vöröshagyma zsemlemorzsa olaj, só, víz Elkészítés: A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, kb. 1 dl hideg vízzel. Forró, sós vízbe hosszú csíkokat szaggatunk vizes deszkáról vizes késsel. Mikor a tészta feljön a víz tetejére, kiszedjük, leöblítjük. A vöröshagymát vékonyra szeleteljük, olajon üvegesre dinszteljük.Beleteszem egy előmelegített tepsibe, elkeverem a még meleg spaetzlével és megszórom pirított zsemlemorzsával. Tálalásig langyos sütőben tartom. Tanácsok: Hidegen is jó. Nem piros színű, mint a grenadírmars, de szerintem érdemes kipróbálni. A receptet beküldte: spatifillum Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |