Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás kel recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
10 dkg rizs
1 kisebb fej kelkáposzta
5 dkg füstölt szalonna
2 nagy fej vöröshagyma
2 ek. piros fűszerpaprika
1 ek. Vegeta
1-1 késhegynyi törött bors és őrölt köménymag

2 dl sovány tejföl
2 tojás
2. ek. zsemlemorzsa
1 ek. olaj

Elkészítés:
A rizst megmossuk, majd térfogatához képest dupla mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük.
A kelkáposztáról négy nagy levelet félreteszünk, a többit húsdarálón ledaráljuk.
Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát kisütjük. A zsírján fedő alatt üvegesre pároljuk a szintén kis kockákra vágott hagymát. A fedőt levéve zsírjára sütjük. A tűzről lehúzzuk, belekeverjük a pirospaprikát. Ráöntjük a tejfölt, a felvert tojásokat és az összes fűszert.
Egy tepsit bekenünk olajjal és a zsemlemorzsával behintjük.
Egy mély tálban a darált kelkáposztát lazán összeforgatjuk a rizzsel, majd a tepsibe egy réteget terítünk. Meglocsoljuk a tejfölös-tojásos keverékkel. A rétegezést addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból. A tetejére terítjük a félretett leveleket és kevés tojásos-tejfölt kenünk rá.
Alufóliával letakarva előmelegített sütőben közepes lángon 40 percig pároljuk.

Tanácsok:
Nagyon egyszerű, ízletes és olcsó étel.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Újhagymás tonhalkrém » Hagymás zöldbabsaláta » Hagymás tepertőkrém » Almás-hagymás szelet
» Hagymás spätzle » Fokhagymás süllő » Hagymás ecetes babsaláta » Fokhagymás pizzakenyér
» Medvehagymás avokádó krém » Medvehagymás pogácsa » Fokhagymás csirkeleves » Csirkés hagymasaláta
» Póréhagymás szalonnás pite » Fokhagymas-sajtos burgonya » Fokhagymás csirkecsíkok » Póréhagymás virslisaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.