| Hagymás kel receptZöldséges ételek Hozzávalók: 10 dkg rizs 1 kisebb fej kelkáposzta 5 dkg füstölt szalonna 2 nagy fej vöröshagyma 2 ek. piros fűszerpaprika 1 ek. Vegeta 1-1 késhegynyi törött bors és őrölt köménymag só 2 dl sovány tejföl 2 tojás 2. ek. zsemlemorzsa 1 ek. olaj Elkészítés: A rizst megmossuk, majd térfogatához képest dupla mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük. A kelkáposztáról négy nagy levelet félreteszünk, a többit húsdarálón ledaráljuk. Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát kisütjük. A zsírján fedő alatt üvegesre pároljuk a szintén kis kockákra vágott hagymát. A fedőt levéve zsírjára sütjük. A tűzről lehúzzuk, belekeverjük a pirospaprikát. Ráöntjük a tejfölt, a felvert tojásokat és az összes fűszert. Egy tepsit bekenünk olajjal és a zsemlemorzsával behintjük. Egy mély tálban a darált kelkáposztát lazán összeforgatjuk a rizzsel, majd a tepsibe egy réteget terítünk. Meglocsoljuk a tejfölös-tojásos keverékkel. A rétegezést addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból. A tetejére terítjük a félretett leveleket és kevés tojásos-tejfölt kenünk rá. Alufóliával letakarva előmelegített sütőben közepes lángon 40 percig pároljuk. Tanácsok: Nagyon egyszerű, ízletes és olcsó étel. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |