| Hagymás fonatok receptTésztafélék Hozzávalók: 400 g búzaliszt, 1 tasak élesztő, 1 teáskanál só, 150 g lágyvaj vagy margarin, 2 db tojás 100 ml tejszín, Ezenkívül: 100 g füstölt szalonna, 300 g hagyma, 150 g reszelt sajt, 1 db tojás, Só, bors. Elkészítés: A lisztben elvegyítjük az élesztőt és sót, majd hozzáadjuk a lágy vajat vagy margarint, a tojásokat és a tejszínt. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. A tésztát letakarva pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket. A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben kiolvasztjuk, majd hozzátesszük az apró kockákra vágott hagymát. Enyhén megsózzuk, ízlés szerint borsot is adunk hozzá. Kevergetve puhára pároljuk. A párolt hagymához hozzákeverjük a reszelt sajt felét, és a tölteléket hagyjuk hűlni. A tésztát két részre osztjuk. Mindegyikből 3 mm vastag lapot nyújtunk. Az egyik lapra rákenjük a tölteléket, a másik lapot pedig a töltelékre fektetjük. Kissé rányomkodjuk és kb. 1,5 cm széles csíkokat vágunk. Két-két csíkot összecsavarunk és kivajazott, sütőpapírral letakart tepsibe tesszük. A felvert tojással megkenjük, a maradék reszelt sajttal megszórjuk és sütjük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |