| Hagymás juhtúróval töltött gombafejek receptZöldséges ételek Hozzávalók: 2o db. közepesen nagy csiperke gombafej, 15 - 3O dkg. juhtúró ( ízlés szerint) 1 csokor snidling, 5 dkg. felezett dióbél, 1 kiskanál ételízesítő, 2 evőkanál olíva olaj, 20 szelet vékonyra vágott bacon szalonna, Elkészítés: A gombákat megtisztítjuk, a tönköt kitörjük és egészen apróra összevágjuk. A juhtúrót az olajjal és az apróra vágott snidlinggel, valamint az apróra vágott gombaszárak két evőkanálnyi mennyiségével jól elkeverjük, és 15-20 percig pihentetjük. Közben egy tepsi alját kibéleljük a bacon szalonna szeletekkel, amire a gombafejeket rakjuk. Ezeket megszórjuk ételízesítőve, pár csepp étolajjak, majd a tölteléket is beletöltjük. Az egészet szalonnaszeletekkel borítjuk be és közepesen meleg sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Tanácsok: Kitűnő előétel, ami főételnek is megfelel ha körettel tálaljuk. Változatok: a./ snidling helyett lehet póréhagyma ( vagy csemege lila hagyma) is. b./ tehéntúrót tejföllel elkeverve is készíthetünk tölteléket az apróra vágott gombatönkökkel, c./ erős ízek kevelőinek kis fej megreszelt vöröshagyma, zúzott fokhagyma és juhtúró keverékét is ajánlom Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |