| Hagymás, borsos hús - füstölt szalonnával receptHúsételek Hozzávalók: (4 adag) 50 dkg darált marhahús 2 fej hagyma 8 dkg füstölt szalonna 2 gerezd fokhagyma 1-1 piros és zöld paprika 3 ecetes uborka 5 dkg olaj só frissen őrölt bors egy kevés sűrített paradicsom 1 evőkanál zöldborsó (konzerv) egy kevés marhahúsleves, felönteni Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk; a szalonnáról levágjuk a bőrét és apró kockákra vágjuk; a paprikát megmossuk, félbevágjuk, kivágjuk a csutkáját és csíkokra vágjuk; a fokhagymát meghámozzuk és szétnyomkodjuk. Az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk; nagy lángon, állandó keverés mellett megpirítjuk benne a hagymát, a szalonnát és a húst; ezután sóval, borssal, sűrített paradicsommal és fokhagymával ízesítjük; a paprikacsíkokat hozzáadjuk és kis lángra tesszük; felöntjük a marhahúslevessel és mindezt kb. 1/2 órát pároljuk, ill. pirítjuk. Ha szükséges, néha öntünk rá egy kis levest. A borsót és az ecetes uborkát csak néhány perccel tálalás előtt tesszük bele Tanácsok: Ezt az ízletes húsételt egyszerűen kenyérrel, vagy péksüteménnyel kínáljuk A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |