Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás, borsos hús - füstölt szalonnával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
(4 adag)

50 dkg darált marhahús
2 fej hagyma
8 dkg füstölt szalonna
2 gerezd fokhagyma
1-1 piros és zöld paprika
3 ecetes uborka
5 dkg olaj

frissen őrölt bors
egy kevés sűrített paradicsom
1 evőkanál zöldborsó (konzerv)
egy kevés marhahúsleves, felönteni

Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk; a szalonnáról levágjuk a bőrét és apró kockákra vágjuk; a paprikát megmossuk, félbevágjuk, kivágjuk a csutkáját és csíkokra vágjuk; a fokhagymát meghámozzuk és szétnyomkodjuk.
Az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk; nagy lángon, állandó keverés mellett megpirítjuk benne a hagymát, a szalonnát és a húst; ezután sóval, borssal, sűrített paradicsommal és fokhagymával ízesítjük; a paprikacsíkokat hozzáadjuk és kis lángra tesszük; felöntjük a marhahúslevessel és mindezt kb. 1/2 órát pároljuk, ill. pirítjuk. Ha szükséges, néha öntünk rá egy kis levest. A borsót és az ecetes uborkát csak néhány perccel tálalás előtt tesszük bele

Tanácsok:
Ezt az ízletes húsételt egyszerűen kenyérrel, vagy péksüteménnyel kínáljuk


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás halfilé » Elzászi füstölt csülök » Fokhagymás-kapros halfilé » Fokhagymás sajtkrémleves
» Hagymás csülök » Sonkás-fokhagymás tészta » Füstölt sonkás kanapé » Borsós natúrszelet
» Füstölt halas cukkini-tál » Fokhagymás kenyér » Túrós medvehagymás krém » Vereshagymás:))muffin
» Póréhagymás csirkemell » Fokhagymás-joghurtos öntet » Füstölt sajtos leves » Borsós husi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.