| Hagymaleves pirítóssal (Nők lapja) receptLevesek Hozzávalók: 4 nagy fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 5 dkg vaj 1 ek olívaolaj 1 l erőleves (kockából is jó) 1 dl tejszín 1 ek liszt só bors a pirított kenyérhez: 1 gerezd fokhagyma 1 kiseb bagett 3 dkg reszelt parmezán vagy más reszelt sajt Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A vajat és az olívaolajat fazékban megforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és puhára dinszteljük. (Vigyázzunk, ne kapjon oda!) Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, és felöntjük erőlevessel. Sózzuk, borsozzuk. Kis lángon 25 percig főzzük. Végül beleöntjük a tejszínt, és összefőzzük. (Ha sűrűbbre szeretnénk a levest, akkor a tejszínbe belekeverhetünk egy evőkanálnyi lisztet vagy egy kevés ételkeményítőt is). Közben a sütőt 220 fokra előmelegítjük. A kenyereket két cm vastag szeletekre vágjuk, és a sütőben kb 5 perc alatt ropogósra pirítjuk. Ha van kedvünk, bedörzsöljük fokhagymával, rászórunk egy kevés parmezánt vagy más reszelt sajtot, és még egy-két percig visszatoljuk a sütőbe. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: _anatha_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |