Tutireceptek.hu fejléc

Hagymaleves pirítóssal (Nők lapja) recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 ek olívaolaj
1 l erőleves (kockából is jó)
1 dl tejszín
1 ek liszt

bors
a pirított kenyérhez: 1 gerezd fokhagyma
1 kiseb bagett
3 dkg reszelt parmezán vagy más reszelt sajt

Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A vajat és az olívaolajat fazékban megforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és puhára dinszteljük. (Vigyázzunk, ne kapjon oda!) Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, és felöntjük erőlevessel. Sózzuk, borsozzuk. Kis lángon 25 percig főzzük. Végül beleöntjük a tejszínt, és összefőzzük. (Ha sűrűbbre szeretnénk a levest, akkor a tejszínbe belekeverhetünk egy evőkanálnyi lisztet vagy egy kevés ételkeményítőt is). Közben a sütőt 220 fokra előmelegítjük. A kenyereket két cm vastag szeletekre vágjuk, és a sütőben kb 5 perc alatt ropogósra pirítjuk. Ha van kedvünk, bedörzsöljük fokhagymával, rászórunk egy kevés parmezánt vagy más reszelt sajtot, és még egy-két percig visszatoljuk a sütőbe.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: _anatha_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymaleves tejszínnel » Ajvar pirítóssal » Padlizsánkrém piritóssal » Fehérboros póréhagymaleves
» Zöldhagymaleves » Tejszínes hagymaleves 2. » Tejszínes hagymaleves » Tojásos hagymaleves
» Mentás hagymaleves » Rizses fokhagymaleves » Gombás hagymaleves » Francia hagymaleves 3.
» Sajtos fokhagymaleves » Medvehagymaleves gerslivel » Krémes hagymaleves » Zabpelyhes póréhagymaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.