Tutireceptek.hu fejléc

Hagymakrém leves (90 naposnál keményítő napon szoktam csinálni) recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
3 db közepes vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
2 közepes burgonya,
1-2 tk. tejföl, vagy natur joghurt,
ételízesítő,
só,
bors,
pirospaprika.

Elkészítés:
A hagymákat és a burgonyát feldarabolom, ételízesítős vízben felteszem főni. Addig főzömm míg minden megpuhul. Leszűröm (a lére még szükség lesz), majd turmixolom. Közben annyi főzőlevet adok hozzá, hogy elérjem a kívánt állagot (kinek hogy szimpatikus). Fűszerezem őrölt borssal,pirospaprikával, ha szükséges még sóval, hozzáadom a tejfölt/joghurtot.

Tanácsok:
Néha szoktam beletenni petrezselyemzöldet is.
Mivel mi sűrűn szeretjük (krémszerűen), fokhagymás pirítóssal esszük. Ha hígabbra csinálom, akkor pirított kenyérkockát teszünk bele, de magában is nagyon finom.


A receptet beküldte: Edana


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes sajtkrémleves » Gesztenyekrém-leves » Gombakrémleves » Kimélő csirkegombócleves
» Hagymaleves » Hagymaleves náthára! » Narancskrémleves » Vaníliás birsalma leves
» Majorannás krumplileves » Áfonyás almaleves » Zöldségleves sajtgombóccal » Csalán leves biotipp-től
» Különleges gombaleves » Vörösboros eperleves » Hideg bableves » Gyors húsleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.