| Hagymakrém leves (90 naposnál keményítő napon szoktam csinálni) receptLevesek Hozzávalók: 3 db közepes vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 közepes burgonya, 1-2 tk. tejföl, vagy natur joghurt, ételízesítő, só, bors, pirospaprika. Elkészítés: A hagymákat és a burgonyát feldarabolom, ételízesítős vízben felteszem főni. Addig főzömm míg minden megpuhul. Leszűröm (a lére még szükség lesz), majd turmixolom. Közben annyi főzőlevet adok hozzá, hogy elérjem a kívánt állagot (kinek hogy szimpatikus). Fűszerezem őrölt borssal,pirospaprikával, ha szükséges még sóval, hozzáadom a tejfölt/joghurtot. Tanácsok: Néha szoktam beletenni petrezselyemzöldet is. Mivel mi sűrűn szeretjük (krémszerűen), fokhagymás pirítóssal esszük. Ha hígabbra csinálom, akkor pirított kenyérkockát teszünk bele, de magában is nagyon finom. A receptet beküldte: Edana Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |