| Habtekercs dióval és mazsolával receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 tojás 50 dkg liszt 1 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor 15 dkg porcukor 20 dkg vaj vagy sütőmargarin 1 dl tej1/2 csomag kókuszreszelék 15 dkg darált dió 1 csomag mazsola1 citrom reszelt héja Elkészítés: A lisztet a sütőporral, vaníliás cukorral, 10 dkg porcukorral, vajjal, tejjel, reszelt citromhéjjal és a tojások sárgájával alaposan összegyúrjuk, kettéosztjuk, majd pihentetjük, míg a töltelék elkészül. A töltelékhez a tojások fehérjét 5 dkg porcukorral nagyon kemény habbá verjük. A cukrot apránként keverjük bele, így keményebb lesz a hab. Belekeverjük a kókuszreszeléket is, vigyázva, hogy a hab össze ne törjön. A cipókat egyenként egy lisztezett deszkán kb: fél cm vastagra nyújtjuk, majd megkenjük a habbal, megszórjuk a dióval és a mazsolával. Ezután - mint a kalácsot - feltekerjük, és 2-2,5 cm vastagságúra felszeleteljük, így kis csigákat kapunk. Egy tepsiben egymás mellé fektetjük őket, de nem szorosan, mert süléskor megnőnek. Forró sütőbe tesszük, és közepes erősségű tűznél aranysárgára sütjük. Tanácsok: Sokáig eláll, nagyon finom. A bátrabbak forrón is megkóstolhatják. Ha a szeletelés során túl puha lenne, tegyük be pár percre a hűtőbe, de ne sokáig, nehogy a hab megfolyósodjon. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: docens Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |