| Habos-magvas-gyümölcsös sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 30 dkg finomliszt 20 dkg margarin 20 dkg porcukor 3 db tojás 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna 1 csapott mokkáskanál só 3 db alma 4-5 db kivi 3 evőkanál kristálycukor Tetejére: Pár kanál híg, pikáns lekvár 15 dkg dió 10 dkg hántolt napraforgó-mag Habkrémhez: 3 dl tej 3 evőkanál rétesliszt 20 dkg margarin 15 dkg porcukor 2 cs. vaníliás cukor Elkészítés: Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítva nagy lyukú reszelőn lereszeljük, - a kivit szintén meghámozzuk, kis kockára vágva az almához adjuk. összerázogatjuk a kristálycukorral, majd 2 óra hosszat állni hagyjuk. A diót és a napraforgómagot együtt diódarálóval ledaráljuk. A krémhez a réteslisztet állandó keverés mellett felfőzzük a tejjel és a vaníliás cukorral, - kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, s kanalanként hozzáhabosítjuk a kihűlt masszát. A tésztához a lisztet a porcukorral, sóval, szódabikarbónával átszitáljuk, hozzáadjuk a margarint, a tojásokat, keverőtálban krémállagúra habosítjuk és lazán, óvatosan belekeverjük a levétől leszűrt gyümölcsöt. Jól kizsírozott vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a gyümölcsös masszát, s egyenletesen megszórjuk a darált magvakkal, majd az egészet vékonyan belocsoljuk a lekvárral. Forró sütőbe tolva 50 perc alatt kisütjük. Ha kihűlt az egészet befedjük a vaníliás habbal, villával besávozzuk és hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk. Tanácsok: Bármilyen ünnepi asztalon megállja helyét, - díszíthetjük menta- vagy citromfű levéllel, színes gyümölcsdarabokkal, de lehet egyszerűen instant kakaóval megszórni. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |