| Fakanalas sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 35 dkg sima liszt 10 dkg kristálycukor 12 dkg olvasztott margarin 2 tojás 2,5 dl tej 1 csomag sütőpor csipet só 1 citrom reszelt héja Máz: 20 dkg vaj 15 dkg porcukor 5 dkg cukrozatlan kakaópor 6 evőkanál tej Elkészítés: A tojásokat habosra keverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük. Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!!! A megsült süteményt kiborítjuk egy tálcára, és rögtön egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk bele. Minél több lyukat csinálunk, annaál több helyen lesz máz. Elkészítjük a mázat: a hozzávalókat egy edényben simára keverjük, majd összemelegítjük. Nem kell forralni, csak összemelegíteni! Ráöntjük a sütemény tetejére, és hagyjuk, hogy belefolyjon a lyukakba is. Picit hagyjuk dermedni. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |