| Csupa csoki sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához 2 db tojás 6 dl porcukor 2 dl étolaj 2 púpozott evőkanál kakaópor 2 kávéskanál szódabikarbóna 6 dl búzaliszt (BL55) 6 dl joghurt - natúr A bevonathoz 15 dkg étcsokoládé 5 evőkanál 1,5%-os tej 3 csapott evőkanál kristálycukor 5 dkg vaj Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 200 C-ra. Egy nagy tálban a tojást elkeverjük a porcukorral, az étolajjal, hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, majd felváltva a lisztet és a joghurtot. Egy közepes méretű (kb. 20*30 cm-es) sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd a sütőben tűpróbáig sütjük. Amíg a torta sül, elkészítjük a csokimázat. Egy kis lábasban a csokit a tejjel és a cukorral elkeverjük, kis láng felett felolvasztjuk, majd miután a csoki felolvadt, levesszük a tűzről és a vajat folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk a hűlő, de még meleg csokiban. A tortát, ha megsült ne szárítsuk ki nagyon benne hagyjuk a tepsiben, megszurkáljuk villával és amíg még meleg, ráöntjük a szintén meleg csokimázat, majd villával jól megszurkáljuk. Így a kis lyukakon keresztül a csoki beszivárog a tésztába, az jól megszívja magát és még másnap is nagyon puha lesz a tészta tőle. Ha már a csokimáz is megdermedt a tetején, akkor szeleteljük csak fel kockákra. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |