| Habos emeletes szelet (sütés nélküli) receptSütemények, édességek Hozzávalók: Az alaphoz: 50 dkg darált háztartási keksz 10 dkg vaj 10 dkg porcukor kb. 1, 5 dl tej A túrókrémhez: 50 dkg tehéntúró 7, 5 dkg porcukor 2 cs. vaníliás cukor 1 dl tejszín A pudingkrémhez: 3 cs. főzés nélküli vaníliás pudingpor 3, 5 dl tej 1 cs. vaníliás cukor A tetejére: 2, 5 dl tejszín 1 csomag habfixáló, ha állati tejszínnel dolgozunk A díszítéshez: csokoládéreszelék Elkészítés: A kekszet összegyúrjuk a vajjal, porcukorral és kb. 1, 5 dl tejjel. A kész tésztát egy kb. 21*31 cm-es tepsi aljára nyomkodjuk. Az áttört tehéntúrót elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínből kemény habot verünk, majd óvatosan a túrós masszához adjuk, és a kekszes alapra simítjuk. Erre kerül a vaníliás puding, melyhez a pudingport felverjük a tejjel, és vaníliás cukorral ízesítjük. Végül az egészet felvert tejszínhabbal vonjuk be, csokoládéreszeléket szórunk rá. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, és vizes késsel tetszés szerinti formára szeleteljük. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |