| Babapiskótás szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta 1 tojás 5 dkg vaj vagy sütőmargarin 15 dkg kristálycukor 2 evőkanál méz 5 evőkanál tej Töltelék 0.5 l tej 5 dkg vaníliás pudingpor 20 dkg vaj vagy sütőmargarin 20 dkg porcukor Egyéb hozzávalók 20 dkg babapiskóta 1 kis rumaroma Elkészítés: A tészta hozzávalóit 2 percig főzzük, majd a tűzről levéve beleteszünk 1 evőkanál kakaóport, 40 dkg lisztet, melyhez egy zacskó sütőport keverünk. Tésztává dolgozzuk, két lapot (kb. 30x25 cm-es ) formálunk belőle és sütőpapíros tepsin világosra sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15 perc a sütési idő. 0.5 L tejet és 5 dkg vaníliás pudingport a szokásos módon összefőzünk. 20 dkg vajat vagy sütőmargarint 20 dkg porcukorral kikeverünk és a kihűlt pudinggal összekeverjük. Egy tálban összekeverünk tejet egy kevés rummal és meggyaromával, amibe belemártogatjuk a babapiskótát. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótát bele mártjuk egyenként az előzőekben leírt rumos, meggyaromás tejbe és kirakjuk vele a krémmel megkent lapot. Újra krém következik és erre a másik mézes lap. A tetejét áthúzzuk olvasztott csokoládéval és a hűtőbe rakjuk másnapig. Csak másnap szeleteljük, mert addigra puhul meg rendesen a mézes lap. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |