Tutireceptek.hu fejléc

Habcsókok recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók

5 db tojásfehérje
35 dkg cukor
1 dl víz

Elkészítés:
Elkészítés

25 dkg cukrot felteszünk főni annyi vízzel amennyi ellepi. 5 tojás fehérjét gőz felett habbá verünk 10 dkg cukorral. A forró lobogó cukorszirupot nagyon lassan, habverés közben hozzácsorgatjuk a tojáshabhoz, és kéz melegre hűlésig tovább verjük. Ha jól dolgoztunk borotvahab keménységű masszát kapunk. Habkarika alakítása: az elkészült tojáshabot sütőpapírral fedett sütőlemezre alakítjuk csillagcsöves nyomózsákból. Díszíthetjük mindenféle szóróanyaggal, amely 50 C'-ot elvisel színeződés, és alakváltozás nélkül. Habkarika szárítása: a sütőt bekapcsoljuk pár percre a legalacsonyabb fokozatra. Ügyeljük rá hogy 40-50 C'-nál melegebb ne legyen, mert akkor nem csak száradni fog a habkarika, hanem a cukortartalma karamellizálódni, barnulni fog. Egy átlagos méretű karika pár óra alatt kiszárad.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nagyon mákos kocka » Meggyes kehely » Citromkrémes pite » Szlovén piskótatekercs
» Citromos túrókrémtorta » Mákos rácsos pite » Madártej extrakönnyedén » Csokoládétorta békebeli
» Kinyomós süti » Fantázia szelet » Gábor kedvence » Gyümölcsös babapiskótás álom
» Szilvakrémes rácsos » Mandulás mézes » Kikevert kakaó » Meggyes-kókuszos keksztekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.