| Citromkrémes pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók (10 személyre) A tésztához: 125 g liszt 63 g vaj 50 g porcukor 1 db tojássárga 1 kávéskanál ecet 2 teáskanál tejföl 2 g sütőpor A krémhez: 200 g vaj 200 g porcukor 7 g zselatinpor 100 ml citromlé 1 db citrom héja 4 db tojás Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Először a tésztát készítjük el. Az összes összetevőt egy kéziüstbe mérjük, simára gyúrjuk, és 20 percig pihenni hagyjuk. Ha pihent a tészta, kinyújtjuk, 3/4 magasságig béleljük vele a 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, megszurkáljuk, és sütőbe tesszük. Ha aranybarnára sült, félretesszük hűlni. Miközben a tészta sül, már elkezdhetjük a krémet készíteni. A tojás kivételével az összes összetevőt egy kéziüstbe tesszük, és vízgőzön folyamatos kevergetés mellett csípősre melegítjük - ez azt jelenti, hogy ha beledugjuk az ujjunkat, akkor csípje a forróság. Ha csípősre felmelegítettük folyamatos keverés mellett, gyors habosítás mellett adjuk hozzá egyenként a tojásokat, és folytassuk a keverést, míg el nem oszlott a tojás teljesen, és sűrűn folyós nem lesz a massza. FIGYELEM! Lényeges, hogy jól besűrítsük a krémet! Ezt követően a lefőzött krémet szűrjük a tortakarikában lévő tészta aljra, és tegyük a kész pitét hűtőbe, vagy fagyasztóba. Ha kihűlt, szeleteljük, és citrommal, vagy lime-mal díszítve tálaljuk. FIGYELEM! Csak akkor tudjuk felvágni, ha teljesen kihűlt, és megdermedt a krém. Addig ne is próbálkozzunk. Tanácsok: Nagyon könnyű, finom, és nagyon citromos. Tipikus nyári olasz desszert ínyenceknek. Étkezés után, vagy magában egyaránt fogyasztható. Nagyon intenzív édes és citrom ízekkel! A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |