| Fantázia szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 cs szögletes vajas keksz 2 cs tejszín ízű pudingpor 6 dl tej 6 ek kristálycukor 1/2 cs étkezési zselatin 25 dkg mascarpone 1/2 ü magozott meggy 3 dl habtejszín 5 dkg étcsokoládé 2 ek olaj Elkészítés: A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük. A tűzről levéve belekavarjuk a zselatint és egy alufóliával letakarva megvárjuk amíg meghűl ( időközönként megkevergetjük). Amikor kihűlt beletesszük a mascarponét és a meggyet, majd jól összekeverjük a krémet. Egy tálcára egymás mellé helyezzük a vajas kekszeket, rákenjük a krém felét, majd újabb sor keksz és krém következik. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krém tetejére kenjük. A csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk és a tejszínhabra csurgatjuk. Tanácsok: Néhány órára tegyük hűtőbe! Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |