Tutireceptek.hu fejléc

Habart tojással rakott pirítós recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
4 személy részére:
50 dkg paradicsom, paprika vagy más zöldféle
8 szelet szendvicskenyér
8 tojás
2 dl tejszín
15 dkg szeletelt bacon
5 dkg vaj

Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, félretesszük. A kenyérszeletek héját levágjuk, belét átlósan kettévágjuk. A tojásokat hőálló tálba ütjük, és felverjük a tejszínnel, sóval. Kisebb lábasban vizet teszünk fel forrni. Amíg a víz felforr, ropogósra sütjük a szalonnaszeleteket, és ízlés szerint megsüthetjük a zöldségeket is. Amikor forr a víz, kis lángra vesszük, és rátesszük a hőálló tálat, amiben a felvert tojás van. Folytonosan, gyorsan kevergetjük habverővel, amíg félkemény, krémes állagú lesz. Ekkor levesszük. Megpirítjuk a kenyérszeleteket. Vékonyan megkenjük vajjal, majd rétegezve felépítjük a tornyokat: pirítós kenyér, sült szalonna, tojás. Tányérra tesszük, mellé halmozzuk a sült vagy nyers zöldségeket.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 995 kcal

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pudingos rakottas » Rakott krumpli másképpen » Sült gomba tojással » Light rakott brokkoli
» Brokkolis rakott tészta » Rakott tészta gyümölcsel » Rakott zsemle » Gombával rakott kel
» Gombás rakott csirkee » Muszaka (rakott padlizsán) » Bajor rakott burgonya » Erdélyi rakott pogácsa
» Hagymás-sajtos pirítós » Syl rakott krumplija » Sajtos rakott hús » Tengerész rakott krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.