| Habart tojással rakott pirítós receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 4 személy részére: 50 dkg paradicsom, paprika vagy más zöldféle 8 szelet szendvicskenyér 8 tojás 2 dl tejszín 15 dkg szeletelt bacon 5 dkg vaj Elkészítés: A zöldségeket megmossuk, félretesszük. A kenyérszeletek héját levágjuk, belét átlósan kettévágjuk. A tojásokat hőálló tálba ütjük, és felverjük a tejszínnel, sóval. Kisebb lábasban vizet teszünk fel forrni. Amíg a víz felforr, ropogósra sütjük a szalonnaszeleteket, és ízlés szerint megsüthetjük a zöldségeket is. Amikor forr a víz, kis lángra vesszük, és rátesszük a hőálló tálat, amiben a felvert tojás van. Folytonosan, gyorsan kevergetjük habverővel, amíg félkemény, krémes állagú lesz. Ekkor levesszük. Megpirítjuk a kenyérszeleteket. Vékonyan megkenjük vajjal, majd rétegezve felépítjük a tornyokat: pirítós kenyér, sült szalonna, tojás. Tányérra tesszük, mellé halmozzuk a sült vagy nyers zöldségeket. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 995 kcal A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |