| Gyümölcsös meggyleves (4 személyre) receptLevesek Hozzávalók: Fél kg vegyes gyümölcs az idénytől függően (meggy, cseresznye, őszibarack, sárgabarack, körte, alma, stb.) 1 l víz 10 dkg kristálycukor 2 dl joghurt 1 db tojássárgája 2 evőkanál finomliszt 1 csipetnyi só 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor Kevés szegfűszeg Kevés fahéj Elkészítés: A gyümölcsöket megmossuk, amelyeket szükséges meghámozzuk, illetve kimagozzuk. A nagyobb gyümölcsöket szeletekre vágjuk. A megtisztított gyümölcsöket 1 liter fahéjas, szegfűszeges, cukros forrásban levő vízbe dobjuk, és kb. 5 percig tartó forralás után (a puhább gyümölcsöket később adjuk hozzá, mert különben szétmállanak, keményebb gyümölcsöket főzhetjük kicsit tovább) beleszűrjük a liszttel és tojássárgájával elkevert joghurtot, hozzáadunk egy csipet sót, a vaníliás cukrot, újból felforraljuk, és a levest hagyjuk kihűlni. Ezután betesszük a hűtőszekrénybe, jól hűtjük, és hidegen tálaljuk. Tanácsok: Télen készíthetjük fagyasztott gyümölcsökből is a levest. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |