Tutireceptek.hu fejléc

Gyümölcsös meggyleves (4 személyre) recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Fél kg vegyes gyümölcs az idénytől függően (meggy, cseresznye, őszibarack, sárgabarack, körte, alma, stb.)
1 l víz
10 dkg kristálycukor
2 dl joghurt
1 db tojássárgája
2 evőkanál finomliszt
1 csipetnyi só
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Kevés szegfűszeg
Kevés fahéj

Elkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, amelyeket szükséges meghámozzuk, illetve kimagozzuk. A nagyobb gyümölcsöket szeletekre vágjuk. A megtisztított gyümölcsöket 1 liter fahéjas, szegfűszeges, cukros forrásban levő vízbe dobjuk, és kb. 5 percig tartó forralás után (a puhább gyümölcsöket később adjuk hozzá, mert különben szétmállanak, keményebb gyümölcsöket főzhetjük kicsit tovább) beleszűrjük a liszttel és tojássárgájával elkevert joghurtot, hozzáadunk egy csipet sót, a vaníliás cukrot, újból felforraljuk, és a levest hagyjuk kihűlni. Ezután betesszük a hűtőszekrénybe, jól hűtjük, és hidegen tálaljuk.

Tanácsok:
Télen készíthetjük fagyasztott gyümölcsökből is a levest.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös/túrós torta » Gyümölcsös túrórúd » Vegyes gyümölcsös torta » Túrós, gyümölcsös, bögrés
» Gyümölcsös avokádókrém » Gyümölcsös fagylaltkehely » Gyümölcsös batyu » Tejszínes meggyleves
» Gyümölcsös tiramisu » Gyümölcsös kocka » Túrós-gyümölcsös tiramisu » Vörösboros meggyleves
» Meggyleves habgaluskával » Sajttorta (6-8 személyre) » Gyümölcsös kefírtorta » Meleg rumos meggyleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.