| Gyümölcsös fagylaltkehely receptFagylaltok Hozzávalók: 300g málna 2 szelet anaász 4 fél őszibarack (befőtt) 6 evőkanál málnalikőr 1/2 l vaníliafagylalt 200 ml tejszínhab 1 csomag vaníliáscukor 6 evőkanál tojáslikőr Elkészítés: Olvasszuk fel a málnát (ha éppen nem frissen szedett).Az ananászt és az őszibarackot vágjuk kis darabokra, keverjük össze a málnalikőrrel és hűtsük le. A poharakat kb. 5 percig a fagyasztóban hűtsük le. A fagylaltot 1órán át a jégkocka fagyasztóban vagy 20 percig a hűtőszekrény normál részében engedjük fel. A tejszínhabot a vaníliáscukorral verjük kemény habbá,töltsük a kinyomózsákba,és a tálalásig hűtsük le. A gyümölcsök 3/4 részét osszuk szét a poharakba,és tojáslikőrrel locsoljuk meg. A fagylaltot szeleteljük fel,vagy gombóc formában helyezzük a gyümölcsre. Tejszínhabbal és a megmaradt gyümölccsel díszitsük. Tanácsok: Mi illik hozzá? Piskóta,édes ostyák vagy apró sütemény. Javaslat: Hogy a málna gyorsabban olvadjon fel,málnalikőrrel meglocsolva, a többi gyümölccsel együtt rakjuk egy tálcára,hagyjuk állni szobahőméréskleten,és időnként rázogassuk meg. Elkészítési idő: 20 perc Kalóriatartalom: 501 kcal A receptet beküldte: d.andy22 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |