| Gyümölcslepény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 32 dkg szezámmagos kenyér 32 dkg margarin 10 dkg barnacukor 10 dkg cukor 75 dkg túró 8 dkg rizspehely 15 dkg meggy kimagvazva 20 dkg almazselé 1 teásk fahéj 4 tojás 1 cs vaníliáscukor 2 alma 2 körte 2 őszibarack 3 sárgabarack Elkészítés: A kenyeret összemorzsoljuk, apróra törjük. Beleöntjük egy tálba, hozzáadjuk a fahéjat és a barnacukrot. A tojássárgáját elválasztjuk a fehérjétől és külön tálba tesszük. A tepsit kikenjük vajjal és beleöntjük a kenyérmorzsalékot. A túrót, cukrot, vaníliáscukrot, rizspelyhet a tojádsárgájához adjuk. Habverővel jól felverjük, míg a cukor el nem olvad és ráöntjük a tepsiben lévő kenyérmorzsára. A gyümölcsöket vékony szeletekre vágjuk és a tészta tetején elosztjuk. Kisütjük 150 fokon 50 percig. Ha kész, ráöntjük a felmelegített almazselénket. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |