| Keresztanyám fánkja receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg liszt 10 dkg cukor kevés só 2 tojássárgája, 1 egész tojás 2 dl tejföl 0,5 l tej 1 csomag szárított élesztő késhegynyi szódabikarbóna 1 dl olaj Elkészítés: Az élesztőt felfuttatom a cukor egyrészével elkevert langyos tejben. A lisztbe mélyedést készítek, és a felfutott élesztőt beleöntöm, a tetejét megszórom kevés liszttel. Hozzá keverem a tojásoksárgáját és az egész tojást, a maradék cukrot, tejfölt, tejet, olajat, szódabikarbónát és közepesen lágy tésztává gyúrom. Hagyom meg kelni, kinyújtom és kiszaggatom. Sütés előtt még kelesztem 10 percet, bő olajban kisütöm. Porcukorral meghíntve kínálom. Másnap is friss, finom. (Én dagasztó géppel állítom össze előírás szerint beletéve a hozzávalókat.) A receptet beküldte: Sarolta1954 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |