| Citromos-túróhabos süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához: 4 tojás 4 ek rétesliszt 3 ek cukor 1 kk sütőpor 1 csipet só A krémhez: 250 g tehéntúró 1 ek tejföl fél l habtejszín fél cs instant zselatin fix 1-1 db citrom és lime 3 ek porcukor 2 cs vaníliás cukor Tetejére: 1 tábla fehér csoki fehér fondant/marcipán Elkészítés: A sütőt előmelegítjük. A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk, kivajazott és kilisztezett őzgerincformába töltjük, és sütőpapírral letakarva, kisütjük. Három vízszintes lapra vágjuk, teljesen kihűtjük. A töltelékhez a túrót összekeverjük a tejföllel, a porcukorral és a vaníliás cukorral, a citrom kifacsart levével és a lime apró kockákra vágott húsával, valamint lereszelt héjával. A tejszínt a fixálóval kemény habbá verjük, keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a túrókrémbe forgatjuk. A két alsó lapra vékonyra kinyújtott fondantot fektetünk, megkenjük a túrókrémmel, és összeragasztjuk mindhármat. Az elkészült süti oldalát bevonjuk tejszínhabbal, tetejére kenjük az olvasztott csokit, majd legalább 2 órára a hűtőbe tesszük fogyasztás előtt. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |