| Gyömbéres-lencsés egytál receptZöldséges ételek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg vörös lencse, esetleg sárgaborsó, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg friss gyömbér, 50 dkg spenótlevél, 2 evőkanál vaj vagy margarin, csipetnyi őrölt kurkuma, 5 evőkanál kókusztej (ázsiai vagy reformboltból), 1 szál újhagyma, só Elkészítés: A lencsét átválogatjuk, hideg vízben megmossuk és éjszakára vízbe áztatjuk. A megtisztított fokhagymagerezdeket vékonyan felszeleteljük, a vöröshagymát csíkokra metéljük. A meghámozott gyömbért finomra lereszeljük vagy igen apró kockákra vágjuk. A leszárazott, megmosott spenótleveleket esetleg durvára felaprítjuk. Serpenyőben a vajat vagy margarint felforrósítjuk. Beleszórjuk a kétféle hagymát, a kurkumát és a gyömbért, majd kevergetve megpirítjuk. Hozzáadjuk a leöblített lencsét, majd a kókusztejjel és 7,5 dl forró vízzel felöntjük. Tetszés szerint sóval ízesítjük, és kb. 20 percig pároljuk. Belevegyítjük a spenótot, majd megfonnyasztjuk. A megtisztított újhagymát vékony, hosszú csíkokra vágjuk. Végül az egytálat a hagymacsíkokkal díszítjük. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |