| Grillezett kacsamell és mediterrán zöldségek tzatziki salátával receptHúsételek Hozzávalók: személyenként 1 db hízott kacsamell, ha túl nagy, a fele is elég A páchoz: olívaolaj reszelt fokhagyma durvára darált borskeverék bazsalikom rozmaring Valamint: 1-2 db karcsú padlizsán 1-2 db cukkini só A salátához: 1-2 db kígyóuborka 4-5 gerezd fokhagyma 4 dl joghurt só kapor cukor 1 citrom leve vagy almaecet őrölt fehérbors Elkészítés: Először a pácot készítem el egy fedeles üvegtálban, bőven, mert a zöldségeket is ebben az olajban forgatom meg, majd ebbe teszem a felszeletelt és a zsíros résznél kockára bevagdalt kacsamelldarabokat. Lefedem, és másnapig a hűtőbe teszem. A cukkinit és a padlizsánt megmosom, ezt is felszeletelem 7-8 mm-es darabokra, majd besózom, és egy tálcán szintén a hűtőbe teszem, felhasználásig. (Elég sütés előtt 1-2 órával előkészíteni.) A kontakt grill sütőlapjait vékonyan beolajozom, majd amikor jó forró, ráteszem először a kacsamelleket, pár perc alatt rozéra sül, ekkor kiveszem, tálra szedem (itt a levét elereszti), majd visszateszem pár percre újra a grillbe, mert nem szeretem, csak átsülve. A végén megsózom. Ez idő alatt a zöldségeket a pácolajban megforgatom, borskeverékkel meghintem, a hőmérsékletet közepesre állítom, és a grillen pár perc alatt megsütöm. A salátához az uborkát megmosom, a héját levágom, majd nagyobb lyukú reszelőn, lereszelem egy üvegtálba. Sózom, reszelt fokhagymával ízesítem, kaprot keverek hozzá, és állni hagyom, hogy levet eresszen. 20 perc után a kezemmel kinyomkodom a levét, és hozzáadom a joghurtot, a cukrot, a borsot, a citrom levét, és összekeverem. A kacsamellel és a zöldségekkel tálalom. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |