| Orosz blini receptTésztafélék Hozzávalók: 3 db tojás 125 ml tej 1 dkg élesztő 1 csipet cukor 125 ml tejföl 4 dkg vaj 15 dkg hajdina liszt 5 dkg fehér liszt 1 tk só olaj a sütéshez, tejföl, lazac, kaviár, kapor Elkészítés: A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a tejfölt és a szobahőmérsékletű vajat. A liszteket, a sót és a tojássárgákat belekeverjük. 20 percig meleg helyen pihentetjük. Ezután átgyúrjuk a tésztát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a tésztához adjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, evőkanállal a tésztából kupacokat rakunk az olajba, és szép világosra sütjük. A végén a kész tésztára öntünk tejfölt, teszünk rá kaprot. Lazaccal és kaviárral tálaljuk. Tanácsok: A lazacot pácolhatjuk mi magunk is, otthon. Ha nincs hajdina liszt, nyugodtan készíthetjük fehér lisztből is a tésztát. 4 személyre bőven elegendő ez a mennyiség. Mi, oroszok pezsgőt fogyasztunk ehhez az ételhez. Próbáljátok ki! A receptet beküldte: ÉNÉNÉN Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |