| Almás hús receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre: 4 szelet sertéskaraj vagy 1 nagyobb csirkemell 4-8 szeletre vágva sima liszt 5 dkg vaj vagy margarin só bors szerecsendió 0, 5 kg savanykás alma 1-2 ág friss rozmaring 2 ek. méz A besamelhez: 5 dkg vaj 3 púpozott ek. sima liszt ~4 dl langyos tej só csipet szerecsendió 10 dkg reszelt sajt a tetejére. Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfoljuk -a csirkét csak óvatosan-, sózzuk, borsozzuk, majd szerecsendióval ízesített lisztbe forgatjuk. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, és elősütjük benne az előkészített szeleteket. Az elősütött húst tűzálló tál aljába sorakoztatjuk. Miközben a hús sül, az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és egyforma cikkekre vágjuk. Az almát a hús sütéséből visszamaradt vajra tesszük, megszórjuk finomra vágott rozmaringgal, megcsorgatjuk mézzel, majd néha óvatosan dobva/rázva megforgatjuk és ~5 perc alatt félpuhára pároljuk. Miközben az alma párolódik, elkészítjük a besamel mártást. A vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, ízesítjük sóval, szerecsendióval, majd folyamatos keverés mellett felengedjük a tejjel. Összefőzzük. A párolt almát elrendezzük a hús tetején, az egészet leöntjük besamel mártással és megszórjuk reszelt sajttal. 200°C-ra előmelegített sütőben ~20-25 perc alatt készre sütjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |