Tutireceptek.hu fejléc

Almás hús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:
4 szelet sertéskaraj vagy 1 nagyobb csirkemell 4-8 szeletre vágva
sima liszt
5 dkg vaj vagy margarin

bors
szerecsendió
0, 5 kg savanykás alma
1-2 ág friss rozmaring
2 ek. méz

A besamelhez:
5 dkg vaj
3 púpozott ek. sima liszt
~4 dl langyos tej

csipet szerecsendió

10 dkg reszelt sajt a tetejére.

Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk -a csirkét csak óvatosan-, sózzuk, borsozzuk, majd szerecsendióval ízesített lisztbe forgatjuk.
A vajat egy serpenyőben felhevítjük, és elősütjük benne az előkészített szeleteket.
Az elősütött húst tűzálló tál aljába sorakoztatjuk.
Miközben a hús sül, az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és egyforma cikkekre vágjuk.
Az almát a hús sütéséből visszamaradt vajra tesszük, megszórjuk finomra vágott rozmaringgal, megcsorgatjuk mézzel, majd néha óvatosan dobva/rázva megforgatjuk és ~5 perc alatt félpuhára pároljuk.
Miközben az alma párolódik, elkészítjük a besamel mártást. A vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, ízesítjük sóval, szerecsendióval, majd folyamatos keverés mellett felengedjük a tejjel. Összefőzzük.
A párolt almát elrendezzük a hús tetején, az egészet leöntjük besamel mártással és megszórjuk reszelt sajttal.
200°C-ra előmelegített sütőben ~20-25 perc alatt készre sütjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás négerke » Tönkölyös-almás muffin » Almás őzgerinc » Mese almás, nagyon finom
» Almás joghurtturmix » Almás gyümölcskenyér » Almás omlett » Almasaláta zellerrel
» Almás-tormás csülök » Almás- túrós rácsos » Lakodalmas leves » Almás-hagymás saláta
» Pudingos almás pite » Birsalmás pulykamell » Almás zabpehelysüti » Gyors reform almás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.