| Kalóriaszegény fasírozott receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg sovány darált hús 2 db tojás 8 evőkanál zabpehely 8-10 evőkanál búzakorpa só bors fokhagyma ízlés szerint fűszerpaprika ízlés szerint kevés étolaj Elkészítés: A zabpelyhet egy tálban annyi forrásban lévő vízzel leöntöm,hogy majdnem ellepje.Hagyom egy ideig,hogy beigya a zabpehely a vizet,és közben ki is hűljön langyosra. A húst egy tálba teszem,beleteszem a kihűlt zabpelyhet,a tojást,fűszereket. Jó erősen összegyúrom. Egy sütőedényt vékonyan kiolajozok. A húsos masszából gombócokat formálok,és zsemlemorzsa helyett búzakorpában forgatom meg. A kiolajozott tepsibe teszem a húspogácsákat,tetejét is kissé befújom olajjal,és előmelegített sütőben 30-40 percig sütöm 180-200 fokon. Tanácsok: Érdemes kipróbálni,szerintem nagyon finom melegen és hidegen is. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |