| Göngyölt kel receptEgytálételek Hozzávalók: egy kisebb fej kelkáposzta 50 dkg darált hús 35 dkg rizs 4 dl tejföl 3 gerezd fokhagyma 1 nagyobb fej vöröshagyma mustár zöldfűszerek (bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem) snidling olaj só, bors Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rátesszük a darált húst. Hozzáadjuk a fűszereket és a mustárt. Hozzákeverjük a félig főtt rizst, majd a tejfölt. A sós vízben előfőzött kelleveleket kiterítjük, teszünk rá egy-egy kupac tölteléket. Kis csomagot készítünk, és szorosan egymás mellé tesszük egy kizsírozott sütőedénybe. A tetejüket megkenjük fokhagymás tejföllel, megszórjuk snidlinggel és pirosra sütjük. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |