| Gombás-tejfölös hús galuskával receptHúsételek Hozzávalók: 2 személyre: A gombás-tejfölös húshoz: 4 szelet hús (sertés, csirke, vagy amit szeretünk) 1 kis fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 25 dkg gomba 4-5 ek. tejföl 1 ek. sima liszt 1 ek. zsír só bors borsikafű kakukkfű kevés víz A galuskához: 3 tojás sima liszt (amennyit felvesz) só Elkészítés: Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt és elkezdjük rajta dinsztelni a finomra vágott vöröshagymát. Mikor a hagyma üveges, rátesszük a vékony csíkokra vágott húst, jól átforgatjuk. Ízesítjük sóval, borssal, borsikafűvel, kakukkfűvel. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, majd a piruló húshoz adjuk. Az egészet kevergetve addig pirítjuk, míg a gomba leve elfő. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, majd lehintjük liszttel és jól átforgatjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, egy pici vizet -ha szükséges-, és összeforraljuk. A galuskához egy fazékban enyhén sós vizet forralunk. A tojásokat kikeverjük liszttel, ízesítjük kis sóval, majd a tésztát a forrásban lévő vízbe szaggatjuk és kifőzzük a galuskát. Tálaláskor a gombás húst a galuskára szedjük, megszórjuk friss kakukkfűvel és egy kevés petrezselyemmel. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |