| Leona kedvence ;) receptHúsételek Hozzávalók: 2 személyre: 2 szép szelet rostélyos 1 közepes fej hagyma fél fej fokhagyma 400 g zöldborsó fűszerpeprika só bors liszt kevés tej 1 ek olaj 1 ek zsír Elkészítés: A rostélyosokat kiklopfolom,fűszerezem sóval,borssal. Egy serpenyőbe beleteszem az olajat és a zsírt,összekeverem,amikor felforrósodott,beleteszem a husikat,szép pirosra megsütöm mindkét oldalát. Miután megsűlt,a husikat kiveszem. A megpucolt,apróra vágott hagymát beleteszem a serpenyőbe,kissé megfonnyasztom,meghintem fűszerpeprikával,borssal,sóval,kevés vizet öntök rá,hogy a fűszerpeprika meg ne égjen. Megkavarom,beleteszem a zöldborsót,felengedem vízzel,hogy kissé ellepje,belevágom a fokhagymát is.Lefedem. Mikor a zöldborsó elfőtte a levét,lisztet szórok rá,összekavarom,majd kevés tejet öntök hozzá,megfőzzük a ragut.Ha elfőne a leve,még lehet hozzá tölteni tejet,vagy vizet. Én ezután is szoktam tenni hozzá fokhagymát az íze miatt. Amikor elkészűlt,a husikat fel szoktam melegíteni mikróban,a raguval tálalom. Tanácsok: Ha a husi megsütése után nem marad elegendő olaj a serpenyőben,utólag is pótolható. Ha valaki nem szereti túl fokhagymásan,kevesebb fokhagymával készítse. Gyakran meg kell kavarni,mert lefedés után kifuthat. A pikánsabb íz eléréséhez lehet tenni bele chilit. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: leona78 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |