| Gombás rizottó (2 személyre) receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 20dkg rizs (elvileg kerekszemű kell, de simából is finom lett) 20dkg csiperke vagy csiperke és erdei gomba vegyesen 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma fél dl száraz fehérbor (elhagyható) kb 1liter víz 2 húsleveskocka majoranna olaj kb 5 dkg margarin (parmezán) sajt Elkészítés: Kis olajon megpárolom az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobom a felaprított gombát, fokhagymát. Megpárolom. Beleteszem a megmosott rizst és picit lepirítom. Felöntöm a borral (én nem szeretem a bort, ezért kihagytam), rászórok egy kevés majorannát majd merőkanalanként merem rá a kockából elkészített alaplevet. Folyamatosan kevergetem, ha felszívta a levet, jöhet rá a következő kanállal. Ha megpuhult a rizs (nekem nem is kellett rá az összes lé, de gondolom ez rizsfüggő) belekeverem a darab margarint, hogy még krémesebb legyen. A legvégén sajtot (lehetőleg parmezánt) reszelek rá/bele. Tanácsok: Frissen, kicsit krémesen-folyósan a legfinomabb, de én simán megeszem másnap is. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Marjann Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |