| Gluténmentes lekváros bukta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 300g Shar Mix B 6g élesztő 30g margarin 280ml langyos tej 90 g cukor 1 tojás csipet só Elkészítés: A hozzávalókat a 280ml tejbe kikeverjük, majd kicsit pihentetjük. A tészta nem formálható, ezért én nagyobb lyukú muffin sütőbe töltöm bele. A formákat olajjal bekenjük. Minden forma aljára 1-1 kanál tésztát teszünk. Erre kerül a lekvár (süthető). Ezután az egészet befedjük a maradék tésztával, és olajos kanállal elsimítjuk a tetejét. Szokásos módon kelesztjük legalább 30 percig. Előmelegített 200 fokos sütőben sütjük, majd csökkentjük a hőfokot. Ha megsült a tetejét bekenjük cukros tejjel (ettől fényes lesz). Utánna megszórhatjuk porcukorral. Tanácsok: Kicsit bonyolultnak tűnik az elkészítése, de nagyon egyszerű. A lényeg hogyha muffin sütőben csináljuk akkor a forma aljár arakjunk egy kevés tésztát, arra nem túl sok lekvárt, majd befedni a többi tésztával, hogy a lekvár ne folyon ki. Nagyon finom lesz, én már sokszor csináltam ilyet. A legjobb a sütésálló lekvárból. A receptet beküldte: Bogicaa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |