| Gluténmentes szőlőhab receptTurmixok Hozzávalók: A piros szőlőhabhoz: 30 dkg szőlő - fehér 2 db tojássárgája 1 evőkanál étkezési keményítő 2 csapott evőkanál kristálycukor 2 dl habtejszín 1 kiskanál habfixáló A fehér szőlőhabhoz: 30 dkg szőlő - vörös 2 db tojássárgája 1 evőkanál étkezési keményítő 2 csapott evőkanál kristálycukor 2 dl habtejszín 1 kiskanál habfixáló Elkészítés: A szőlőszemeket megmossuk, kettévágjuk, magjukat eltávolítjuk.A piros szőlőt botmixerrel összeturmixoljuk.A szőlőpépet szűrőn átpasszírozzuk.A tojássárgát elkeverjük az étkezési keményítővel, és a cukorral. A szőlőpépet melegíteni kezdjük egy edényben, hozzákeverjük a keveréket. Alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve, addig melegítjül, amíg besűrűsödik. Hűlni hagyjuk. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A szőlőmasszát összekeverjük a tejszínnel, és kis tálakba szétosztjuk. Hűtőben fél órát pihentetjük, amíg megszilárdul.A fehér szőlőből a piroshoz hasonlóan szőlőkrémet készítünk. A megszilárdult piros szőlőhab tetejére töltjük (kanalazzuk) a fehér szőlőpépet.Tálalás előtt minimum 3 órát hűtjük. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |