| Gluténmentes kenyér chia maggal és mandulával receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 200 g nyers mandula 100 g mazsola vagy datolya 60 g lenmag 60 g psyllium héj 25 g chia mag 200 g vöröshagyma apróra vágva 2 gerezd fokhagyma ½ citrom meghámozva, kimagozva 25 g szárított paradicsom 1 ½ evőkanál só és fekete bors keveréke Elkészítés: Ha fahéjas-mazsolás, édes kenyeret szeretnénk készíteni, hagyjuk ki a fokhagymát és a paradicsomot, helyettük használjunk kókuszpelyhet! Tegyünk a tésztába 2 teáskanál fahéjat és 50 g mazsolát. A mandulát, a psylliumot, a lenmagot és a chia magot tegyük turmixgépbe és turmixoljuk addig, míg lisztes állagot nem kapunk. Ezután a hagymát, a fokhagymát, a citromot, a paradicsomot, a sót és a tetszés szerinti fűszereket maximum fokozaton 7 másodpercig turmixoljuk. A nedves hozzávalókat öntsük a szárazakhoz, keverjük össze és addig gyúrjuk, míg tészta nem lesz belőlük. Mikor a tészta összeállít, osszuk három egyenlő részre, tegyük bele őket olívaolajjal vagy kókuszolajjal kikent tepsibe, hogy ne ragadjanak le. Ezután 100 fokos sütőbe tegyük be és süssük 3-4 órán át. Ha elkészült, 10 perc alatt hagyjuk kihűlni. Akár nyersen, sütés nélkül is fogyasztható, mivel nem tartalmaz sem tojást, sem tejet. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |