Tutireceptek.hu fejléc

Kenyér sütőben recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1kg finom liszt
25 g élesztő
2 evőkanál étolaj
1 csapott evőkanál só
0.5-1 evőkanál cukor
6 de lehet 7 dl, meleg víz

Elkészítés:
A liszthez hozzáadom az olajat a sót a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom.

Ezután folyamatosan adagolom hozzá a vizet, és közben a kezemmel kavarom ( dagasztom ).
Kb. 5-10 percig szoktam dagasztani.

Majd meleg helyre teszem, és hagyom kelni,.- a liszttől függ hogy mennyi ideig, ez fél, és egy óra is lehet akár.

Akkor jó ha már majdnem kikel a tálból < kivéve ha a tál nagyon nagy :) >

Ha megkelt akkor még egyszer dagasztom, majd belehelyezem egy tepsibe, amit előtte kikenek sütőmargarinnal, vagy étolajjal.

Sütés előtt beecsetelem sima vízzel, és ha kész utána is rögtön beecsetelem " sima vízzel "

Sütni 250-260 c°-on kell, nem kell előmelegíteni a sütőt, addig is tovább kel a tészta.
Én hőlégkeveréses elektromos sütőt használok, így 25 perc alatt kész a kenyér.De gázosban is ennyi idő kb.

Tanácsok:
Nem szabad nyitogatni a sütőt sütés közben.
Ha esetleg szemre már hamarabb késznek látszik, érdemes megnézni, s ha kell még süthetjük tovább is.
Akkor jó ha megpirul egy picit, akkor már kész.

Ha jól kikentük a tepsit, akkor simán ki fog esni belőle a kenyér.

Hűlés után nyugodtan fogyasztható.

Jó étvágyat hozzá :)


A receptet beküldte: zloo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Dagasztás nélküli kenyér » Cukkinis kenyér » Házilag sült kenyér » Krumplis kenyérlángos
» Diákkenyér » Thönkölybúza kenyér » Pita görög lepénykenyér » Burgonyás-köményes kenyér
» Bundáskenyér másként » Hó kenyér » Hamis csokoládékenyér » Gépi Magos rozsos kenyér
» Trencséni kenyér, 750 g » Márványos epres kenyér » Töltött franciakenyér » Jól sikerült kenyerem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.