| Kenyér sütőben receptTésztafélék Hozzávalók: 1kg finom liszt 25 g élesztő 2 evőkanál étolaj 1 csapott evőkanál só 0.5-1 evőkanál cukor 6 de lehet 7 dl, meleg víz Elkészítés: A liszthez hozzáadom az olajat a sót a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom. Ezután folyamatosan adagolom hozzá a vizet, és közben a kezemmel kavarom ( dagasztom ). Kb. 5-10 percig szoktam dagasztani. Majd meleg helyre teszem, és hagyom kelni,.- a liszttől függ hogy mennyi ideig, ez fél, és egy óra is lehet akár. Akkor jó ha már majdnem kikel a tálból < kivéve ha a tál nagyon nagy :) > Ha megkelt akkor még egyszer dagasztom, majd belehelyezem egy tepsibe, amit előtte kikenek sütőmargarinnal, vagy étolajjal. Sütés előtt beecsetelem sima vízzel, és ha kész utána is rögtön beecsetelem " sima vízzel " Sütni 250-260 c°-on kell, nem kell előmelegíteni a sütőt, addig is tovább kel a tészta. Én hőlégkeveréses elektromos sütőt használok, így 25 perc alatt kész a kenyér.De gázosban is ennyi idő kb. Tanácsok: Nem szabad nyitogatni a sütőt sütés közben. Ha esetleg szemre már hamarabb késznek látszik, érdemes megnézni, s ha kell még süthetjük tovább is. Akkor jó ha megpirul egy picit, akkor már kész. Ha jól kikentük a tepsit, akkor simán ki fog esni belőle a kenyér. Hűlés után nyugodtan fogyasztható. Jó étvágyat hozzá :) A receptet beküldte: zloo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |