| Gyümölcsös zebra tekercs receptHozzávalók: A piskótához 8 db tojás 2 ek édesítőszer 1 csomag pudingpor (szamócás, gluténmentes) 1 ek cukrozatlan kakaópor A krémhez 1 csomag vaníliás pudingpor 3 dl tej 2 dl habtejszín (cukrozatlan) 25 dkg erdei gyümölcs mix 2 db tojás 5 dkg mascarpone 1.5 ek édesítőszer Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra az édesítővel. Majd egymásba forgatjuk őket. 2 részre osztjuk, majd az egyik felébe a pudingot, a másikba a kakaóport tesszük, és eldolgozzuk őket. Mindegyiket két részre osztjuk. Majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és keresztbe csíkokat teszünk felváltva a masszákból akár kanállal, akár habkinyomóval. 1-1 kakaós és pudingos masszát használunk fel. Majd 180 fokon előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Majd jöhet a massza másik fele ugyanígy. Krém: A fagyasztott gyümölcsöt kiolvasztjuk. A pudingot megfőzzük a 3 dl tejben az édesítővel, majd az előzőleg felvert habot hozzáadjuk, ha már langyossá hűlt, majd a mascarponét, alaposan összekeverjük. Majd a két tojást felverjük, és visszatesszük a krémet a gázra, beletesszük a tojásokat, és kb. öt percig főzzük, kevergetjük. Majd hozzáadjuk a gyümölcsöt, és azzal is összekeverjük. Ha kihűltek a lapok, akkor az egyiket tálcára tesszük, megkenjük a krém harmadával, majd jön a következő lap ismét krém, és összetekerjük. A maradék egyharmad krémet a tetejére kenjük, és betesszük a hűtőbe, hogy összeálljon, lehűljön teljesen! Jó étvágyat! Tanácsok: sütési hőfok: 180°C sütési mód: hőlégkeveréses A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |