| Almás-fahéjas kelt rétes receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 1 csipetnyi só, 1 csipetnyi cukor, 1 tojás, langyos tej A töltelékhez: alma, zsemlemorzsa, cukor, fahéj, vaníliáscukor, citromlé A töltéshez, sütéshez, tálaláshoz: 2 dl tejföl, 3 tojás, zsír, olaj, porcukor Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két cipót formázunk belőle, s kelni hagyjuk. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket: az almát lereszeljük, kinyomkodjuk, megszórjuk zsemlemorzsával, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, fahéjat, vaníliás cukrot, citromlét, s jól összekeverjük. 2 dl tejfölt elkeverünk 3 tojással, meg egy kevés zsírral, s ezzel meglocsoljuk a kinyújtott rétestésztát, majd ráterítjük a tölteléket. A tésztát felcsavarjuk, zsírozott tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük olajjal, még további 10 percig kelni hagyjuk, majd forró sütőbe tesszük, s készre sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk, s szeleteljük. Tanácsok: Kb. két tepsire való adag, de természetesen szükség szerint arányosan felére csökkenthető a mennyiség. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |