| Őszi kehely receptSütemények, édességek Hozzávalók: kb. 5-6 kehelyhez babapiskóta ízlés szerint 1 csomag vaníliás pudingpor 5 dl tej 3 ek. nyírfacukor kb. 50-60 dkg savanykás alma fahéjrúd, szegfűszeg 1 szelet citrom Grillázshoz: 1 marék darabolt dió 3-4 ek. kristálycukor Elkészítés: A pudingot a szokásos módon elkészítem, és félreteszem hűlni. Az almát megmosom, meghámozom, és apróbb kockákra vágom. Egy lábosba teszem, majd egy kevés vízzel, egy rúd fahéjjal, 2-3 db. szegfűszeggel és a citromkarikával fedő alatt puhára párolom. Ha kihűlt kiveszem a fűszereket és a citromot, majd botmixerrel pürésítem. 2.) Ha minden kihűlt, összeállítom a kelyhet. Legalulra először pudingot kanalazok, majd babapiskótát tördelek rá, amire egy réteg almaszósz kerül. Addig folytatom, amíg a kehely meg nem telik. 3.) A grillázshoz a cukrot aranysárgára pirítom, hozzáadom a darabolt diót, pár pillanatig együtt pirítom, majd lehúzom a tűzről. Sütőpapírral fedett deszkára (vagy olajjal megkent tálcára/tepsire) öntöm, kihűtöm, majd mozsárban összetördelem. A kehely tetejét megszórom a törmelékkel. Tálalás előtt érdemes egy - két órát állni hagyni, hogy puhuljon a piskóta! A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |