| Gesztenyés fincsi kocka meggyel receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 7 tojás 7 ek kristály cukor 6 ek liszt 1 kk szódabikarbóna 2 ek kakaópor Krémhez: 1 csomag gesztenyemassza 3 dl tej 1 csomag vaníliapuding 5 dkg porcukor 3 dl tejszín 1 ek zselatin 0,5 kg magozott meggy 3 dl tejszín a tetejére Elkészítés: 7 tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 7 evőkanál kristálycukrot azzal is verjük egy kicsit, végül a tojások sárgáját keverjük bele. A lisztet elkeverjük a szódaporral és a kakaóporral, majd óvatosan a habhoz keverjük. Zsírozott lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. Krém készítése: A pudingot a cukorral 3 dl tejben megfőzzük, hűtjük. Míg hűl, közben többször keverjük át géppel. A kihűlt pudinghoz keverjük a gesztenyemasszát, jól kihabosítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és a gesztenye krémhez adjuk. A zselatint kevés meleg vízben feloldjuk, a gesztenyekrémhez keverjük. A meggyet is belekeverjük. A kihűlt piskótára kenjük a krémet. A 3 dl tejszínt kemény habbá verjük és a krémre kenjük. Kockára vágva tálaljuk. Tálalásig hűtjük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |