| Finom meggyes kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók A mázhoz 14 dkg étcsokoládé 5 dkg Rama A krémhez 5 dkg darált dió 20 dkg porcukor 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor 5 dl tej 3 evőkanál finomliszt 35-40 dkg félbevágott meggy, (kb. 5 dl), befőtt is lehet 25 dkg Rama A tésztához 6 db tojás ennek felhasználásával, nagy tepsiben, hagyományos módon sütött piskóta Elkészítés: Elkészítés Hagyományos módon 6 tojásból, nagy tepsiben piskótát sütünk. A krémhez a lisztből a tejjel és a vaníliás cukorral sűrű krémet főzünk. Langyosra hűtjük. A puha Ramát a porcukorral kikeverjük, majd az apránként hozzáadott vaníliás krémmel és a dióval simára dolgozzuk. A lecsöpögtetett meggyet beleforgatjuk, a tésztára simítjuk. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. A mázhoz valókat nem túl erős vízgőzre állítva fölolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk, a tésztára simítjuk. Ha megszilárdult rajta, forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |