| Sós fincsi kenyértorta receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: Hozzávalók: 1 kg-os kenyér szeletelve 30 dkg sonka 30 dkg téliszalámi 30 dkg edami sajt vékony lapokra szelve 50 dkg vajkrém (ízesített vagy natúr - ízlés szerint) 3 főtt tojás 1 dl tartármártás 10 dkg vaj 2-3 db paradicsom uborka lilahagyma koktélparadicsom Elkészítés: Egy lapos tálcát bevonunk fóliával. A 3 főtt tojást villával szétnyomkodjuk és kikeverjük a tatármártással, pici sóval és a szobahőmérsékletű vajjal. A paradicsomokat vékonyra felkarikázzuk. A tálcára lerakunk egy sor kenyeret, lehetőleg minél szorosabban egymás mellé. Megkenjük az első réteg vajkrémmel, rárakunk egy sor sonkás szalámit. Erre tesszük a következő réteg kenyeret, amire rákenjük a tojásos krémet, ezt megrakjuk a felkarikázott paradicsommal, majd megint egy réteg kenyér következik. Újra vajkrém, erre kerül egy réteg téliszalámi, majd beborítjuk a kenyérrel. Az egészet körben és felül is bevonjuk a maradék vajkrémmel. Ezt követően a lapokra szelt sajttal szépen befedjük a tortát úgy, hogy illeszkedjenek egymáshoz a lapok. Kicsit megnyomkodjuk, hogy egyenletes legyen, ezután díszítjük. A díszítés már természetesen mindenkinek fantáziája szerint, ahogy a töltés is variálható, lehet pástétommal, több zöldséggel, savanyú uborkával is feldobni. Tanácsok: Nálunk hatalmas sikert aratott, mivel a szendvicset mindenki szereti, ez pedig tulajdonképpen egy giga-szendvics. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |